En serin yerde streç filmle! Muzun ömrü uzadıkça uzuyor, asla dolaba koymayın

HEMEN POŞETTEN ÇIKARIN

Marketten yahut pazardan aldığınız muzları konuta geldiğinizde plastik poşetlerinden çıkarmalısınız. Plastik torbalar nemli olduğundan muzun çok daha çabuk çürümesine yol açabilir.

BESİN BEDELİ DÜŞÜYOR

Pek çok zerzevat, meyve ve besin, tabiatları gereği oda ısısında saklamayı gerektiriyor. Kimileri buzdolabında daha süratli bozuluyor ve özelliklerini, besin kıymetlerini yitiriyor. Kimilerinin ise tadı ve aroması bozulabiliyor. Muz da, besin bedelleri yalnızca dışarıda korunabildiği için asla buzdolabına girmemesi gerekiyor.

MUZLAR BUZDOLABINDA KARARIYOR

Düşük sıcaklık nedeniyle kabuktaki hücrelerin zarlarının geçirgenliğinde ortaya çıkan değişim, enzimlerin etkinliğinde artışa neden oluyor. Bunun sonucunda da muz kabuğunun yapısındaki fenol bileşikleri yükselir ve muzun kabuk kısmı kahverengileşebilir.

DİĞER MEYVELERİN TERSİNE BUZDOLABINDA BOZULUYOR

Muz, tropikal iklimlerde yetişen bir meyve. Yani tabiatı gereği Türkiye’ye kıyasla çok daha sıcak ülkelerde yetişiyor. Muzun yapısında bulunan enzimler muzu sıcak havalardan koruyacak özellikte. Bu nedenle soğuk bir ortamda saklandığında muz kolay kolay bozulabilir.

STREÇ SİNEMA VE 13 DERECE

Muzun sapa bağlı gövdesinde rutubet yüksek düzeyde olur ve meyveyi besler. Burası havayla temas kuramadıkça muzun saklama mühleti uzar. Bunun için az ölçü streç sinemayla bu kısımları sıkıca sararak muzun en ülkü olan saklama sıcaklığı olan +13 derecede, konutun en serin yerinde depolayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir